Blusdeken 120x120cm

Blusdeken 120x120cm

2000.002
€15.50

€15.50
Afmeting 120 x 120 cm
hardbox
Nederlandse gebruiksinstructie
Opvouwinstructie i.........

placeDelivery in United States
Delivery by 04/02/2024 at 20149 Free delivery
If order before 11:30
 

Afmeting 120 x 120 cm
hardbox
Nederlandse gebruiksinstructie
Opvouwinstructie in Nederlandse taal en met pictogrammen

Een blusdeken is een zeer eenvoudig te gebruiken blusmiddel. Een blusdeken of branddeken is een deken die over een vuur is heen te leggen om het in een vroeg stadium te doven.

Het doek bestaat uit een geweven glasvezel, een materiaal dat zeer slecht brandt. Doordat de deken de zuurstof van de vuurhaard ontneemt, dooft het vuur.

Een blusdeken is geschikt om een beginnende brand tot de grootte van een voetbal te doven of een kledingbrand te blussen.

Voor een frituurbrand (ook wel olie- en vetbrand of vlam in de pan) is een blusdeken geen geschikt blusmiddel. Op de houder van de blusdeken staat een gebruiksaanwijzing afgedrukt. Volg bij het blussen van een brand de instructies op de verpakking.

 

Veilig gebruik van blusdekens

Veiligheidswaarschuwing: gebruik geen blusdekens voor olie- en vetbranden

Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is gebleken dat blusdekens niet geschikt zijn om olie- en vetbranden waaronder frituurbranden te kunnen doven. Wij adviseren u om frituurbranden bij voorkeur met een vetblusser te doven. Met een vetblusser kunt u alle keukenbranden blussen. 

Voor kleine beginnende branden tot de grootte van een voetbal en voor het doven van (kleding van) een persoon zijn blusdekens uitermate geschikt en prima bruikbaar.  

Veilig gebruik van een blusdeken in woning of bedrijf
Zorg er voor dat de blusdeken altijd toegankelijk, schoon  en onbeschadigd is;
Een blusdeken moet na gebruik altijd vervangen worden;
Lees de instructies door ruim voor het gebruik van de blusdeken;
Houd de blusdeken bij gebruik voor het eigen lichaam als bescherming tegen de vlammen. Zorg er voor dat de handen beschermd zijn door deze in de blusdeken te draaien.

Veilig gebruik van een blusdeken in werkplaats en praktijklokaal
Een blusdeken kan uitstekend gebruikt worden als preventieve beveiliging bij las- en slijpwerkzaamheden. Met de deken kunnen brandbare materialen in de omgeving afgedekt worden.
 
Gebruik een vetblusser bij vlam in de (frituur)pan! 
Gebruik een vetblusser volgens de instructies die op de blusser staan. Blijf bij het blussen op voldoende afstand (enkele meters) van de brandende pan. Zet de warmtebron uit en doe de afzuigkap uit. Laat de pan staan totdat deze is afgekoeld (ten minste een uur). 

Let op: 
Blus brandende olie of vet nooit met water;
Pak nooit een brandende pan vast;
Verplaats nooit een brandende pan. Het morsen van hete vloeistoffen geeft een groot risico op brandwonden en een groter wordende brand.

Is de brand groter dan het formaat van een voetbal, neem dan geen risico. Zoek een veilig heenkomen voor u en andere aanwezigen en bel het alarmnummer! 
Color
Red
Material
Glasvezel
Size
120 x 120 cm
Brand
MHCI Products
VAT
21%
Delivery Time
Ordered before 17:00 is delivered the next day.
Value
€ 10,00 - €19,99

Customers who bought this product also bought:

Product added to wishlist